תיאטרון הקאמרי - לוח הצגות והזמנת כרטיסים

להלן לוח הצגות ופרטים על הזמנת כרטיסים לכל ההצגות שרצות בתיאטרון הקאמרי:

הצגות של תיאטרון הקאמרי שתוכלו לראות השבוע

תיאטרון הקאמרי - עשרות שנות יצירה וחדשנות תרבותית

תיאטרון הקאמרי הוא התיאטרון העירוני של תל אביב. מאז הוקם בשנת 1944 על ידי הבמאי יוסף מילוא וקבוצת שחקנים צעירים, הפך הקאמרי לאחד המוסדות התרבותיים החשובים והמשפיעים ביותר בישראל.

עוד בראשית דרכו בלט הקאמרי בגישה ייחודית וחדשנית שהציג לקהל הישראלי. בניגוד לתיאטרון הבימה שהתמקד בהעלאת מחזות קלאסיים ביידיש וברוסית, העלה הקאמרי מחזות מקוריים בעברית ששיקפו את המציאות הישראלית. כך למשל הציג הקאמרי במלחמת העצמאות ב-1948 את "הוא הלך בשדות", הנחשב למחזה הישראלי הראשון.

לאורך השנים המשיך הקאמרי להציג מחזות שיצרו שיח סוער סביב נושאים חברתיים ופוליטיים בישראל. ב-1970 העלה המחזה "מלכת אמבטיה" של חנוך לוין ביקורת חריפה על מלחמת ששת הימים, מה שגרר הפגנות אלימות נגד הצגת המחזה. למרות שהורד מהבמה לאחר 19 הצגות בלבד, נחשב המחזה לאבן דרך בתולדות התיאטרון והסאטירה בישראל.

בנוסף להצגות מקוריות ישראליות, העלה הקאמרי לאורך השנים גם מחזות קלאסיים רבים מן הרפרטואר העולמי. הקאמרי זכה להצלחה רבה גם בהפקות מחזות זמר ידועים כ"עוץ לי גוץ לי" ו"עלובי החיים". פועלו הענף של התיאטרון במשך שבעה עשורים הקנה לו מעמד של מוסד תרבות לאומי, כשב-2005 אף זכה בפרס ישראל על תרומתו.

הולדתו של התיאטרון הקאמרי החלוצי ותרומתו לתרבות הישראלית

הקמתו של התיאטרון הקאמרי בשנת 1944 על ידי קבוצת שחקנים צעירים בראשות הבמאי יוסף מילוא, סימנה תפנית חשובה בתרבות התיאטרון בארץ ישראל. בניגוד לתיאטרון הבימה שפעל אז והתבסס על שחקנים ותיקים יוצאי אירופה, ייצג הקאמרי את הדור הצעיר שצמח בארץ.

כבר מראשית דרכו בלט הקאמרי בגישה חדשנית ובשאיפה ליצור תיאטרון עברי מקורי שישקף את המציאות הישראלית המתהווה. השחקנים והמחזות שהעלה תיארו באופן ישיר ואותנטי את החוויה המקומית. כך למשל, במלחמת העצמאות הציג הקאמרי את "הוא הלך בשדות" שהנציח את דמות הצבר כגיבור ישראלי.

הגישה החדשנית והנועזת של הקאמרי עוררה הדים רבים ותרמה תרומה מכרעת לעיצוב התרבות והתיאטרון בישראל. מחזותיו שיקפו נאמנה את החברה וההיסטוריה הישראלית, ולא פעם עוררו דיונים סוערים כמו לאחר הצגת "מלכת אמבטיה" של חנוך לוין. ייחודיותו של הקאמרי הביאה להכרה במעמדו כמוסד תיאטרון לאומי, עד לזכייתו בפרס ישראל ב-2005.

פריחה, הצלחה והכרה בתיאטרון הקאמרי כמוביל תרבותי

החל משנות השישים ואילך זכה התיאטרון הקאמרי לפריחה והצלחה הולכת וגוברת כמוסד תרבות מרכזי ומוביל בישראל. המשך הצגת מחזות מקוריים ישראליים לצד קלאסיקות עולמיות מתורגמות, משך קהל רב ואיכותי להצגות הקאמרי.

שיאה של תקופה זו התבטא בעלייתם לבמה של מחזותיו הקלאסיים של המחזאי חנוך לוין, שיצר עבור הקאמרי את יצירותיו הסאטיריות והביקורתיות ביותר כלפי הממסד הישראלי. הצגת "מלכת אמבטיה" ב-1970 גררה מהומות אלימות, אך גם זיכתה את הקאמרי במעמד של תיאטרון אוונגרדי ונועז.

המוניטין שצבר הקאמרי כמוסד תרבות חשוב ויוצר מקורי, הביאו להכתרתו בתוארי כבוד רבים לאורך השנים, ובפרס ישראל לתרבות ואמנות בשנת 2005. גם המעבר בשנת 2002 למשכן החדיש בשדרות שאול המלך, סימל את מעמדו של הקאמרי כאחד מעמודי התווך של התרבות והאמנות בישראל.

שלבי התפתחות הקאמרי: מאולמות המופעים הראשונים ועד למשכן המפואר כיום

התיאטרון הקאמרי החל את דרכו באולמות קטנים וצנועים ברחבי תל אביב, שאותם שכר מידי פעם מבעליהם. כך למשל שכר את אולם המרתף של קולנוע מוגרבי החל מ-1944, עד שנאלץ לפנותו ב-1958 בשל סכסוך מתמשך עם הבעלים.

ב-1953 רכש הקאמרי בניין ברחוב נחמני 4 ושיפץ אותו לאולם תיאטרון, שאירח חלק מהצגותיו במקביל לפעילות במוגרבי. ב-1961 עבר התיאטרון לאולם גדול ויוקרתי יותר בפסאז' הוד ברחוב דיזנגוף. שם נותר במשך כ-40 שנה.

בשנת 2002, לאחר תהליך שיפוץ ושדרוג ממושך, עבר הקאמרי למשכנו הנוכחי והמפואר במתחם המשכן לאמנויות הבמה בשדרות שאול המלך בתל אביב. המעבר למבנה המודרני והגדול סימל את מעמד השיא שהשיג התיאטרון לאחר עשורים של פעילות, כשהוא נחשב כיום לאחד ממוסדות התרבות החשובים והמובילים בישראל.

כרטיסים והנחות להצגות בתיאטרון הקאמרי

מומלץ להיכנס לאתר הבא שמציע הנחות וכרטיסים מוזלים לכל ההצגות ומחזות הזמר בישראל עם מבצעים ייחודיים וכרטיסים מוזלים עד 60 אחוז הנחה.